NordNews
Avem ce spune

Igor Grosu, despre consultările inițiate Dodon: Nu vedem necesitatea lor. Îi recomandăm să se oprească

Partidul Acțiune și Solidaritate reacționează la anunțul lui Igor Dodon de a iniția discuții cu partidele care au reprezentanți în Parlament și, mai apoi, cu grupurile parlamentare. În cadrul unei conferințe de presă, liderul fracțiunii PAS Igor Grosu a declarat că partidul nu vede necesitatea unor astfel de discuții, scrie deschide.md

„Astfel de discuții pot avea loc în 2 situații: în situația când se discută candidatura unui nou, sau potențial, prim-ministru și atunci când sunt întrunite condițiile pentru dizolvarea Parlamentului. Nici în primul, nici în al doilea caz noi nu vedem necesitatea unor astfel de discuții inițiate de încă președintele Dodon”, a declarat Grosu.

Acesta s-a referit și la presiunile pe care le pune Dodon asupra unor instituții ale statului și i-a recomandat să se oprească.

„Îi amintim lui dodon că aproape un milion de cetățeni i-au spus că nu mai au nevoie de serviciile lui. Dodon trebuie să asigure un transfer civilizat al puterii către noul președinte, să nu distabilizeze situația. Îl rugăm să lase instituțiile statului în pace. Încercarea de a-și subordona în ultimul minut, de a face schimbări, îi recomadăm să se oprească din aceste acțiuni. Instituțiile oricum se opun, oamenii vor să-și facă meseria bine. Acțiunile acestea seamănă cu uzurparea puterii”, a spus Grosu.

Amintim că Igor Dodon a declarat că va iniția discuțiile cu partidele care au reprezentanți în Parlament și, mai apoi, cu grupurile parlamentare. Acesta își motivează decizia prin faptul că este necesar de evitat o criză politică.

Totodată, menționăm că, ieri, în cadrul unei emisiuni la Jurnal TV, secretarul general al Platformei DA Ion Terguță spunea, conform unor surse, că Igor Dodon și-ar dori să controleze anumite instituții ale statului, fapt care îl va face să devină un „defunct politic”. Acesta a mai menționat că Dodon visează și la serviciul de securitate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata