NordNews
Avem ce spune

Igor Grosu despre scumpirile la carburanți: „Încercăm să găsim soluții”

Președintele Parlamentului Republicii Moldova Igor Grosu, a declarat în cadrul emisiunii Puterea a Patra că mărirea prețurilor la carburanți este generată de majorarea prețurilor la bursele internaționale. Totodată, politicianul a menționat că guvernul proaspăt creat lucrează cu cea mai mare seriozitate la capitolul scumpirilor și încearcă să găsească soluții pentru a le opri.

 „Ceea ce am corectat noi până acum sunt gafele care s-au produs în parlamentul trecut. Acum cotațiile sunt foarte mult influențate de prețurile la bursele internaționale, aici noi chiar nu putem interveni

Igor Grosu a mai adăugat că amendamentele adoptate în august au fost un soi de intervenţie de pompier, când pe piaţă era criză de combustibil, dar acum se prevăd niște schimbări mai radicale, care ar putea stopa scumpirile la carburanți.

Noi acum trebuie să intervenim pe partea cea mai mare pe care nu am putut să o corectăm în luna august din fugă. Mă refer aici la discuțiile ce țin de cheltuielile operatorilor. Aici trebuie să intervenim. Se muncește, se lucrează la acest capitol. Noi suntem primii cei interesați ca să aducem cât mai repede claritate în sensul acesta. Dar să nu uităm cotațiile internaționale, chiar nu putem să le modificăm. Acum va trebui să vedem ce cheltuieli pun operatorii, ce raportează sau insistă să le pună în costul combustibilului pe care îl livrează. Aici avem discuții, dar discuțiile durează mai mult. Acum se lucrează la acest capitol, aveți promisiunea mea pentru că noi suntem primii cei interesați.

Amintim că, de la începutul lunii septembrie, benzina și motorina s-au scumpit cu peste 2,2 %. ANRE precizează că mecanismul actual de formare a prețurilor la produsele petroliere principale de tip standart asigură reflectarea exactă în prețul final plătit la pompă a evoluțiilor pe piața internațională.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"