NordNews
Avem ce spune

Igor Grosu: Platforma Demnitate și Adevăr ar fi o colaborare de nădejde

Președintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosu, a declarat că o potențială coaliție cu un partid de dreapta este inevitabilă, iar platforma Demnitate și Adevăr ar fi cea mai bună opțiune. Anunțul a fost făcut de liderul formațiunii politice în cadrul emisiunii Puterea a Patra.

 „Platforma Demnitate și Adevăr ar fi o colaborare de nădejde. Ei sunt partenerii noștri firești. Noi am avut o conlucrare și o experiență de colaborare durabilă în Parlament, chiar dacă am trăit și lucruri bune și mai puțin bune. Cumva ne-am rodat împreună, ne cunoaștem avantajele ambelor părți. Cu siguranță în viitorul Parlament am putea face o coaliție.

Președintele Partidului Acțiune și Solidaritate a mai adăugat că oamenii vor merge la alegerile anticipate din 11 iulie nu pentru a o vota pe Maia Sandu, ci pentru a da vot de încredere întregii echipei PAS.

Eu cred că oamenii vor vota pentru schimbarea pe care am promis-o în campania electorală. Desigur că aici un mare merit îl are și doamna Președintă care a demonstrat cât de important este să curățim sistemul judecătoresc. Am promis că este nevoie imperios de anticipate și am onorat această angajare. Evident legătura dintre echipă și președinte nu poate fi negată, dar oricum oamenii vor vota pentru lucrurile pe care le face partidul, ci nu pentru un om în parte a spus Igor Grosu.

Amintim că Blocul Electoral ACUM a fost o alianță politică din Republica Moldova între două partide proeuropene și antioligarhice, Partidul Acțiune și Solidaritate și Platforma Demnitate și Adevăr formată cu scopul participării comune în cadrul alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019. În toamna anului 2019, după alegerile locale din 20 octombrie, PAS s-a retras din blocul electoral ACUM, expunând faptul că blocul electoral s-a rezumat doar la perioada electorală.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata