NordNews
Avem ce spune

Igor Grosu rămâne candidat la funcția de premier. CC a respins cererea PSRM

Curtea Constituțională a respins cererea deputaților socialiști de suspendare a decretului prin care Igor Grosu a fost desemnat premier. Sesizarea în sine urmează să fie însă examinată într-o altă ședință.

„Curtea a respins cererea de suspendare a Decretului Președintelui Republicii privind desemnarea candidatului pentru funcția de Prim-ministru. De asemenea, Curtea a declarat admisibilă sesizarea depusă de dnii Vasile Bolea, Grigore Novac, Alexandr Suhodolski și Vlad Batrâncea, deputați în Parlament. Pe 22 martie 2021, cu începere de la ora 10:00, va avea loc ședința Curții Constituționale în cadrul căreia va fi examinată în fond sesizarea menționată mai sus”, precizează Curtea Constituțională.

Amintim că, marți, Maia Sandu l-a desemnat pe Igor Grosu candidat la funcția de premier după ce Mariana Durleșteanu, candidatul socialiștilor, s-a restras. La scurt timp, socialiștii au venit cu un alt candidat, pe Vladimir Golovatiuc și au atacat la Curtea Constituțională desemnarea lui Igor Grosu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"