NordNews
Avem ce spune

Igor Grosu răspunde criticilor aduse cu privire la numirea Nataliei Moloșag în funcția de Avocat al Poporului

Președintele Parlamentului, Igor Grosu a răspuns la criticile societății civile și a unor partide extraparlamentare referitoare la numirea politică a Nataliei Moloșag în funcția de Avocat al Poporului. În cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8, Igor Grosu a explicat că până ca cele două candidaturi să fie supuse votului în Parlament, Natalia Moloșag și Andrei Brighidin, în cadrul fracțiunii a avut loc un vot intern, în cadrul căruia, 40 de deputați s-au expus pentru Natalia Moloșag, opt pentru Andrei Brighidin, iar alți opt s-au abținut. 

„ Noi am avut o discuție în cadrul fracțiunii și am auzit argumentele pentru ambii candidați. Am ajuns la un moment dat că am pus la vot ambele candidaturi în cadrul fracțiunii. Majoritatea a fost pentru doamna avocat, dar au fost voturi și pentru domnul Brighidin. Ambii erau punctați cu zece. Dacă repetam acest vot în Parlament, cu ce ne alegeam? Mai repetam odată concursul și spuneam: stați un pic dragi deputați, anulăm votul și mai repetăm odată”, a declarat șeful Legislativului.

Candidatura Nataliei Moloșag la funcția de ombudsman a fost votată în Parlament de 55 de deputați. Noua avocată a fost aleasă pentru un mandat de șapte ani.

Funcția de avocat al poporului a devenit vacantă după ce Mihail Cotorobai, care se afla în această postură, a pierdut lupta cu COVID-19, la 6 ianuarie anul curent. Comisia pentru selectarea candidaților la funcția de avocat al poporului a fost creată la Parlament în luna august. Din Comisie fac parte 18 deputați, care reprezintă toate fracțiunile parlamentare.

Președintele Parlamentului a mai declarat că Congresul extraordinar al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), va avea loc în primăvară, iar în cadrul Congresului Igor Grosu va candida la șefia formațiunii.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata