NordNews
Avem ce spune

Igor Grosu susține că decizia de a cere pauză la ședința Parlamentului a fost consultată cu membrii opoziției

Deputatul de pe liste Partidului Acțiune și Solidaritate Igor Grosu susține că decizia de lua o pauză o pauză și convocarea unei noi ședințe în ziua de joi, 29 iulie, a fost consultată și cu membrii opoziției. Liderul PAS mai spune că inițial BeCS „au zis da, apoi s-au răzgândit”, scrie agora.md

„Asta face parte din abordarea pe care noi am promis-o și am propus-o. Deși regulamentul Parlamentului prevede zece zile pentru constituirea fracțiunilor, noi am solicitat un timp mai scurt de mobilizarea, de azi până joi pentru a lua toate deciziile. Cu titlu de informare, noi din bun simț i-am informat și ne-am consultat cu membrii opoziției, cu cei de la Comuniști și Socialiști. Ca de obicei, la început au zis da, iar în ultimul moment s-au răzgândit”, a explicat Igor Grosu.

În ceea ce privește numirile în funcție de președinte al Parlamentului, președintele al fracțiunii și alte decizii, liderul PAS a refuzat să dea nume.

„Nu este corect să spunem că nu a fost luată o decizie, dar anunțul oficial îl vom face joi, în plenul ședinței Parlamentului. În cursul săptămânii, credem noi, după ce vor fi alese organele de conducere a Parlamentului, președinta va face invitație către fracțiunile parlamentare  la consultări, iar în urma consultărilor va fi anunțat un candidat”, a mai adăugat Igor Grosu, fără a oferi alte detalii.

Amintim că, majoritatea Parlamentară a ieșit din sala Parlamentului, după ce președintele interimar PAS, Igor Grosu a propus ca următoarea ședință a Parlamentului să fie convocată joi, 29 iulie. Ulterior, deputații PSRM au criticat acțiunile fracțiunii PAS.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"