NordNews
Avem ce spune

Igor Șarov, întrevedere cu Peter Michalko. Perspectivele de colaborare dintre USM și UE, pe agenda discuțiilor

Rectorul interimar al Universității de Stat din Moldova Otilia Dandara și rectorul ales Igor Șarov au avut astăzi, 26 ianuarie, o întâlnire cu Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, E. S. Peter Michalko. În cadrul discuțiilor au fost abordate subiecte privind colaborarea dintre Universitatea de Stat din Moldova și instituţiile de învățământ superior din țările membre ale Uniunii Europene, scrie deschide.md

Rectorul ales Igor  Șarov a menționat că Uniunea Europeană este un  partener-cheie  pentru Republica Moldova în domeniul educației și cercetării, universitățile beneficiind de mai multe programe și proiecte educaționale și de cercetare, cele mai solicitate fiind mobilitățile academice Erasmus+ pentru studenți și cadrele universitare și programele de dezvoltare a capacităților.

Cu siguranță Uniunea Europeană este un partener-cheie pentru Republica Moldova în domeniul educației și cercetării, universitățile beneficiind de mai multe programe și proiecte educaționale și de cercetare. Voi acționa pentru ca toate oportunitățile oferite de Uniunea Europeană să fie valorificate în folosul întregii comunități academice a universității noastre. Mulțumesc E.S. Peter Michalko pentru susținere. Cu siguranță colaborarea dintre Universitatea de Stat din Moldova și instituțiile de învățământ superior din țările membre ale Uniunii Europene se va materializa în proiecte comune menite să asigure dezvoltarea învățământului superior”, a menționat Igor Șarov.

Peter Michalko a reiterat deschiderea UE de a contribui în continuare la evoluția sistemului de învățământ superior al Republicii Moldova, menționând că Universitatea de Stat din Moldova reprezintă unul dintre  pilonii învățământului superior din țara noastră.

În cadrul întrevederii, Michalko a fost informat despre procedura legală de urmat pentru stabilirea echipei alese la USM și s-a exprimat speranța unei instalări rapide, conform procedurilor legale și bunelor practici europene.

Așteptăm împreună cu colegii de la universitate confirmarea Ministerului Educației Culturii și Cercetării a funcției de rector câștigate prin concurs pentru a începe realizarea obiectivelor pe care mi le-am propus”, a precizat Igor Șarov.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata