NordNews
Avem ce spune

IGSU au primit 24 de autoturisme speciale

Salvatorii din mai multe subdiviziuni din capitală și din țară s-au ales cu autoturisme de intervenție speciale noi. Cele 24 de unități de transport universale, care vor permite salvatorilor să intervină și prin nămeți, și în zone inundate, mlăștinoase, au fost prezentate în cadrul unei ceremonii organizate vineri, 4 ianuarie, la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, transmite IPN.
Șeful IGSU, general-maior Mihail Harabagiu, a declarat că dotarea tehnico-materială a Inspectoratului a fost și este în permanentă atenție. Tehnica prezentată astăzi a fost achiziționată din bani publici, costul acesteia depășind 17 milioane de lei. Potrivit lui Mihail Harabagiu, dotarea cu tehnică nouă va contribui și mai mult ca salvatorii să ajungă într-un timp cât mai scurt la intervenții pentru a acorda ajutor cetățenilor. Autoturismele sunt universale și permit deplasarea prin nămeți de orice înălțime și prin orice tip de gropi. Autospecialele au fost asamblate în România, la București.
Prezent la eveniment, ministrul afacerilor interne, Alexandru Jizdan, a declarat că dotarea tehnică este imperativă. „Dotând Inspectoratul pentru Situații de Urgență, venim spre fiecare om din țara noastră. Nimeni dintre noi nu poate spune astăzi ce va fi mâine și nimeni nu poate garanta că cineva dintre noi, dintre rude, dintre apropiați nu va nimeri într-o situație de urgență”, a spus ministrul.
Noile unități de transport au fost repartizate în detașamentele de salvatori din sectoarele capitalei Botanica, Ciocana, Buiucani, Râșcani, Centru. De asemenea, au fost repartizate direcțiilor situații excepționale din Edineț, Soroca, Bălți, Ungheni, Orhei, Cimișlia, Căușeni, UTA Găgăuzia, Cahul, dar și Centrului republican de instruire.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"