NordNews
Avem ce spune

IGSU avertizează că în zilele următoare se va distruge gheața de pe lacuri

Conform datelor Servicului Hidrometeorologic de Stat, în  perioada 29 ianuarie – 05 februarie, în râurile și bazinele acvatice din țară se prognozează  distrugerea treptată а gheții. 

Gheaţa va fi subțire, fragilă şi îmbibată cu apă. În acest context, salvatorii avertizează că detereorarea gheții pune în pericol viața celor aflați pe aceasta. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) atenționează amatorii de pescuit la copcă despre pericolul prăbușirii sub gheața subțire a bazinelor acvatice.

Este strict interzisă aflarea pe gheață, dacă stratul nu depășește 8-10 centimetri. Potrivit IGSU, minorii sunt cei mai expuși riscului de prăbușire. Părinții sunt atenționați să nu-și lase copiii să se joace pe gheața lacurilor și râurilor.

Pentru evitarea tragediilor, maturii sunt rugați să interzică copiilor schiatul și patinajul în preajma bazinelor acvatice. În cazul în care sunt observate persoane căzute sub gheață, salvatorii îndeamnă oamenii să apeleze în mod de urgență Serviciul 112.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"