NordNews
Avem ce spune

IGSU testează un nou sistem de localizare a persoanelor care sună la 112

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență pilotează un nou sistem de localizare a persoanelor care sunt în dificultate și au sunat la Serviciul 112 pentru a cere ajutor.

Sistemul de localizare va permite echipelor de intervenție a salvatorilor și pompierilor să reducă timpul de răspuns în cazul situațiilor excepționale și vor acorda ajutorul calificat sinistraților în timp record.

Sistemul este operat într-un dispozitiv telefonic mobil și are capacitatea de a prezenta locația apelantului, starea acestuia și impedimentele care ar putea crea dificultăți pentru intervenție.

Salvatorii și pompierii pot evita ambuteiajele, accesând harta electronică cu traseul liber pentru urgentarea misiunii. Apelantul sună la Serviciul 112, de unde informația este redirecționată la IGSU. Aici dispecerii utilizează sistemul de localizare pentru a cunoaște informații veridice despre caz, persoană aflată în dificultate, dar și timp necesar pentru a ajunge la fața locului.

La moment acest sistem de localizare este funcțional în detașamentele de salvatori și pompieri din municipiul Chișinău și urmează a fi testat și în subdiviziunile teritoriale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata