NordNews
Avem ce spune

Imaginea săptămânii: „Cârtița” de pe Marte

În această fotografie nu se află dovada existenţei unor misterioase cârtiţe marţiene ci rezultatul unei noi tehnici de forare testată cu succes de NASA prin intermediul roverului autonom Curiosity, aflat pe Marte, scrie agerpres.ro
Roverul a săpat o groapă de aproximativ 5 centimetri adâncime şi 1,6 centimetri în diametru. Această fotografie a fost realizată prin intermediul camerei Mast Camera (Mastcam) dintre instrumentele ştiinţifice ale roverului Curiosity, la data marţiană Sol 2057 (20 mai 2018), în locaţia numită „Duluth”.
Conform NASA, este vorba despre prima mostră de sol recoltată de rover prin forare din octombrie 2016 şi până în prezent. O problemă mecanică a dus la renunţarea temporară la funcţia de forare a roverului în decembrie 2016.
Inginerii de la Jet Propulsion Laboratory, aparţinând NASA, au trebuit să găsească o nouă modalitate prin care roverul să poată săpa pentru a extrage şi analiza mostre din solul marţian. Noua tehnică de forare este denumită Feed Extended Drilling (FED).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"