NordNews
Avem ce spune

IMAGINI ȘOCANTE! Ucigași de animale OTRĂVESC câinii pe străzile din Bălți

Peste 20 de câini au fost otrăviți în ultimele patru luni în orașul Bălți. Persoane necunoscute hrănesc maidanezii cu substanțe chimice, un preparat pentru tratarea tuberculozei, care are efecte asemănătoare celor pe care la are otrava pentru șobolani. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în cartierele 9 și 10, chiar în preajma unor instituții de învățământ. Potrivit martorilor, animalele mor în chinuri groaznice sub privirile copiilor. Mai mult, cadavrele lor nu sunt evacuate. Prin urmare, acestea se descompun și emană un miros urât.

caine otravit

Voluntarii „Save Us” au încercat să salveze unele animale care au fost otrăvite, dar fără rezultat. Ultimul caz a avut loc ieri, 11 octombrie.

„Ieri, la fel, a fost otrăvit un câine. Eu trăiesc pe Suceava 14A. Și chiar în fața scării mele de bloc, câinele se zbătea între viață și moarte”, spune Ksenia, activistă.

caine otravit

Voluntarii au trimis cadavrele animalelor la expertiza medico-legală, care a confirmat că acestea au fost otrăvite cu o substanță chimică, un preparat pentru tratarea tuberculozei, efectele căruia se aseamănă parțial cu efectele otrăvii de șobolani. Oamenii au alertat poliția pentru a investiga cine omoară câinii.

caine otravit

„Iar cel mai important e că aici sunt școlile. Aici e școala numărul 5, școala numărul 11, chiar după geamurile mele e o grădiniță, chiar aici lângă școli. Încă o grădiniță e aproape de autogară. Adică aici mereu umblă copiii. Este un coșmar. Chiar și ieri acest câine a fost lângă școală și copiii s-au apropiat de el și au început să-l împungă cu bețe, l-au înconjurat, unii îl atingeau cu mâinile. Este extrem de periculos. Și nimeni nu vrea să facă ceva. Acum strâng semnăturile. Trebuie să stopăm asta”, spune Ksenia.

„Atentie! Otrava! Prețul unei bucăți de pâine – viața”, sunt mesajele însoțite de imagini cutremurătoare cu cadavrele animalelor, care doar au încercat să-și potolească foamea.

facebook

Voluntarii cer ajutorul oamenilor pentru a identifica făptașii și pentru a opri omorul maidanezilor.

„O rugăminte către toți locuitorii orașului care nu sunt indiferenți și care, poate, au văzut o persoană suspectă, ce împrăștie sau ascunde mâncare stranie prin cartierele orașului, să ne contactacteze. Va fi utilă orice informație”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata