NordNews
Avem ce spune

Impactul războiului din Ucraina asupra sectorului de transport și logistică al R. Moldova

Serviciul Vamal a găzduit echipa Programului USAID Reforme Instituționale și Structurale în Moldova (MISRA), scopul căreia a fost vizitarea punctelor de trecere a frontierei, în contextul elaborării de către MISRA a unui studiu de maximă actualitate. Studiul în cauză urmează  să ofere o imagine de ansamblu asupra impactului războiului din Ucraina asupra sectorului de transport și logistică al Republicii Moldova și asupra activității comerciale internaționale. 

Funcționarii vamali, în comun cu reprezentanții MISRA, au vizitat mai multe puncte de trecere a frontierei (PTF) atât pe segmentul moldo-român, cât și pe cel moldo-ucrainean, printre care: PTF Leușeni-Albița, PTF Giurgiulești-Galați, PTF PIL Giurgiulești, PTF Palanca-Maiaki-Udobnoe, precum și viitorul punct de trecere a frontierei Leova-Bumbăta.

În studiul propus este planificată dezvoltarea unei viziuni clare a perspectivelor comerciale internaționale ale Republicii Moldova și a provocărilor actuale în domeniul transportului și logisticii.

Studiul va include sprijinul propus de către Programul MISRA pe termen scurt pentru a ajuta Republica Moldova să răspundă provocărilor generate de criza regională, inclusiv celor legate de sectoarele cu potențial înalt și rute de transport, care ar putea beneficia de sprijin sau alte câștiguri rapide legate de îmbunătățiri în domeniul transportului și logisticii. De asemenea, vor fi formulate recomandări pentru acțiuni pe termen lung, inclusiv în domenii care necesită o analiză mai profundă și expertiză tehnică de specialitate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"