NordNews
Avem ce spune

Important și pentru moldovenii cu cetățenie română. Italia a modificat condițiile de intrare în țară

Autoritățile italiene au revizuit condițiile de intrare în Italia, în contextul evoluției pandemiei de COVID-19, fiind eliminată măsura automată a autoizolării pentru 14 zile pentru toate persoanele care sosesc din/au tranzitat România, transmite realitatea.md. 

Totuși, în schimb, românii sunt obligați să prezinte la intrarea în Italia o adeverință care confirmă efectuarea, cu 48 de ore înainte, a unui test de diagnostic molecular sau de captură antigen, de tip tampon, cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2. Această măsură este valabilă până la 21 decembrie.

Conform Ministerului de Externe, măsurile sunt aplicabile începând cu 4 decembrie.

În conformitate cu informațiile comunicate public de către autoritățile italiene, România a fost transferată pe lista C din Anexa 20 a decretului, eliminându-se astfel măsura automată a autoizolării pentru 14 zile pentru toate persoanele care sosesc din/au tranzitat România.

În schimb, persoanele care s-au aflat sau au tranzitat teritoriul României în ultimele 14 zile anterioare sosirii în Italia sunt obligate să prezinte transportatorului, la momentul îmbarcării, sau oricărei persoane desemnate să efectueze controale, o adeverință care confirmă efectuarea, în 48 de ore anterioare intrării pe teritoriul italian, a unui test de diagnostic molecular sau de captură antigen, de tip tampon, cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2. În cazul neprezentării testului menționat anterior, este necesară autoizolarea pentru 14 zile. Având în vedere că autoritățile italiene nu au stabilit, până la acest moment, un format/model al adeverinței care atestă rezultatul testului pentru infecția cu SARS-CoV-2, MAE recomandă ca documentul să fie redactat în limba italiană sau engleză.

Totodată, în perioada 21 decembrie 2020 – 6 ianuarie 2021, persoanele care sosesc în Italia din țările aflate pe lista C, inclusiv România, vor fi supuse în continuare măsurii de autoizolare pentru 14 zile, pentru acest interval de timp nefiind necesară prezentarea unui test de diagnostic molecular sau de captură antigen, de tip tampon, cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata