NordNews
Avem ce spune

În 15 localități din țară au fost construite sau reabilitate rețele de apeduct prin Programul „Satul european”

Aproximativ 23 de mii de cetățeni din 15 localități ale Moldovei au acces la apă potabilă, după ce au fost construite sau reabilitate rețele de apeduct. Proiectele fac parte din Programul Național „Satul european”. Valoarea acestora depășește 41 mln de lei (peste 2 mln de euro), transmite MOLDPRES.

152 de proiecte incluse în Programul „Satul european”, din totalul celor 495 cu finanțare acceptată, vizează asigurarea accesului la apă și sanitație.

Unul dintre proiectele aflate în desfășurare este cel din satul Văscăuți, raionul Florești. În localitate au loc lucrări de construcție a apeductului, iar în timpul apropiat, peste 150 de gospodării casnice și principalele instituții publice vor fi conectate la rețeaua de alimentare cu apă. Costurile proiectului se ridică la 7 mln de lei, bani alocați din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală.

Programul național „Satul European” cuprinde peste 490 de proiecte de dezvoltare locală, cu o valoare totală de circa două miliarde de lei, în perioada 2022 – 2023. Potrivit raportului de progres, prezentat de Oficiul Național de Dezvoltare Regională și Locală (ONDRL), până în prezent au fost finalizate 78 de proiecte, iar alte 306 sunt în derulare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"