NordNews
Avem ce spune

În această zi de 17 octombrie s-au…

 
                                              Ziua Internațională pentru eradicarea sărăciei 
Image result for Ziua Internațională pentru eradicarea sărăciei 
 
Alegerea datei privind marcarea Zilei internaționale pentru eradicarea sărăciei a avut în vederea ziua de 17 octombrie a anului 1987, când peste o sută de mii de oameni s-au adunat în Piața Trocadero din Paris, unde a fost semnată Declarația Universală a Drepturilor Omului în 1948, în semn de solidaritate cu victimele sărăciei, a violenței și a foametei.  Marcarea acestei date reprezintă  o șansă pentru persoanele care trăiesc în sărăcie să-și facă auzite preocupările. Persoanele  sărace sunt primele care luptă împotriva sărăciei.
 

1931

Al Capone a fost condamnat pentru evaziune fiscală și închis pentru 11 ani.
Al Capone in 1930.jpg
Alphonse Gabriel „Al” Capone a fost unul din cei mai faimoși gangsteri⁠ americani din anii 1920 – 1930 . Fiu al unei familii de imigranți italieni din zona Napoli, Al Capone a dominat lumea interlopă din Chicago, ajungând conducătorul unei mari rețele de crimă organizată („Chicago Outfit”). Și-a  obținut veniturile din afaceri de jocuri de noroc ilegale, din rețele de bordeluri, iar în anii regimului Prohibiției în SUA, din trafic ilegal de băuturi alcoolice.

1933

În urma preluării puterii de către naziști în Germania, Albert Einstein s-a refugiat în Statele Unite ale Americii.
Related image
Albert Einstein  a fost un fizician teoretician de etnie evreiască, născut în Germania, apatrid din 1896, elvețian din 1899, emigrat în 1933 în SUA, naturalizat american în 1940, profesor universitar la Berlin și Princeton. A fost autorul teoriei relativității și unul dintre cei mai străluciți oameni de știință ai omenirii.

1957

Scriitorul francez Albert Camus primește Premiul Nobel pentru Literatură.
Albert Camus, gagnant de prix Nobel, portrait en buste, posé au bureau, faisant face à gauche, cigarette de tabagisme.jpg
Albert Camus a fost un romancier, dramaturg și filozof francez, reprezentant al existențialismului care a publicat  romane, povestiri, piese de teatru și eseuri.

1979

Maica Tereza primește Premiul Nobel pentru Pace datorită acțiunilor de sprijinire a săracilor din Calcutta, India.
Image result for maica tereza
Maica Tereza a îngrijit săracii, bolnavii, orfanii și muribunzii, conducând și extinderea Misionarilor carității, mai întâi în toată India, apoi și în alte țări, timp de peste 45 de ani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"