NordNews
Avem ce spune

În această zi de 19 octombrie s-au…

 

1512

Martin Luther devine doctor în teologie.  Martin Luther a fost un pastor și doctor în teologie, a fost primul reformator protestant ale cărui reforme au dus la nașterea Bisericii Evanghelice-Luterane. Luther a contribuit la crearea limbii literare germane prin traducerea Bibliei.
 
Martin Luther, 1529.jpg
 

1933

Comitetul de organizare a Olimpiadei de la Berlin  introduce  Baschetul ca sport olimpic. Baschetul este unul dintre cele mai răspândite sporturi de echipă din lume.
Image result for basketball 1933
Apare pentru prima dată în anul 1891, atunci când un tânăr asistent de la colegiul Springfield, din SUA,  James Naismith, în încercarea de a  face orele de educația fizică mai atractive și mai dinamice a combinat unele reguli din jocul de fotbal cu 13 reguli noi și a înlocuit poarta cu un coș suspendat pe un perete.
 

1943

Apare Streptomicina primul antibiotic capabil să vindece tuberculoza. Preparatul a fost izolat de cercetătorul Albert Schatz de la Universitatea Rutgers.
Related image

1987

La New York, bursa de pe Wall Street înregistrează o scădere istorică, de 22,6% a indicelui Dow Jones. Ziua rămâne în istorie ca „Lunea neagră” marcând una dintre cele mai mari crize economice mondiale.
Related image
După acest incident autorităţile de reglementare au dezvoltat noi reguli, cunoscute sub numele de „circuit breakers”, care permit burselor să oprească temporar vânzarea acţiunilor în cazul scăderilor foarte mari a unor indici. În Australia şi Noua Zeelandă, accidentul este numit „Marţea neagră” din cauza diferenţei de fus orar.
 
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"