NordNews
Avem ce spune

În această zi de 24 octombrie s-au…

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) marchează anual, la 24 octombrie, Ziua mondială a dezvoltării informaţionale.
Scopul principal al acestei Zile este de a informa sau de a educa şi motiva publicul larg spre găsirea soluţiilor pentru probleme cu care se confruntă domeniul comercial şi procesul de dezvoltare.
 

1931

A fost  inaugurat Podul George Washington Bridge între New York City și New Jersey.
Image result for Podul George Washington Bridge
 
Lungimea totală a podului este de 1451  de metri. Distanța dintre piloni are valoarea de 1067 de metri, valoare care în acel timp reprezenta un nou record mondial.
Taxa pentru transportul peste pod în direcția New York pentru autoturisme și autocamioane constituie șase dolari iar  în direcția New Jersey transportul este scutit de taxe. Inițial podul a fost construit doar cu o singură bandă de circulație, în 1962 a fost adăugată o altă bandă desubt.

1929

Bursa din New York se prăbușește. Această zi a rămas în istoria Bursei cu numele de „Joia Neagră”. Prăbușirea de pe Wall Street este cu siguranţă cea mai mare catastrofă financiară din toate timpurile.
Image result for Joia Neagră
Acea zi de joi a rămas marcată cu  calificativul de „joia neagră”, deși în lume evenimentu a decurs  timp de cinci zile calendaristice, fapt pentru care, în diferite locuri, a fost marcată ca „lunea neagra” sau „marțea neagră”. În dimineaţa zilei de 24 octombrie la bursă s-au pus în vânzare 12 milioane de acţiuni, dar cumpărătorii au întârziat să apară. În joia neagrăBursa de pe Wall Street se prăbuşea oră după oră, nici măcar intervenţia băncilor americane nu au reușit să stopeze cursul în scădere.

1931

Al Capone a fost condamnat cu unsprezece ani de închisoare pentru evaziune fiscală de 50.000 de dolari.
Related image
Alphonse Gabriel „Al” Capone a fost unul din cei mai faimoși gangsteri americani din anii 1920 – 1930 . Fiu al unei familii de imigranți italieni din zona Napoli, Al Capone a dominat lumea interlopă din Chicago, ajungând conducătorul unei mari rețele de crimă organizată „Chicago Outfit”, obținându-și veniturile din afaceri de jocuri de noroc ilegale, din rețele de bordeluri și din trafic ilegal de băuturi alcoolice.

 
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"