NordNews
Avem ce spune

În această zi s-au…

Astăzi este Hramul municipiului Bălți, celebrat tradițional de Sfântul Nicolae. Autorităţile orașului  vor organiza iarmaroace, întreceri sportive şi concerte cu artişti autohtoni și expoziții.
Sărbătoarea va începe cu Sfânta Liturghie de Hram și va continua cu depuneri de flori la monumentul lui Ștefen cel Mare și Sfânt.
Primii oameni pe teritoriul localității au apărut în epoca paleoliticului, cu circa 30.000 ani în urmă. Au fost descoperite vetre de sate din epoca bronzului, la nord de cartierul Dacia, în cartierele Bălții Noi și Pământeni.
Urme ale acestor sate reprezintă grămezile de lut ars și diverse obiecte de ceramică. În perioada romană, pe teritoriul orașului, au existat 5 sate, dar au fost distruse de popoarele nomade.
 

-1885-

  În această zi, în 1885 a murit Victor Hugo, scriitor francez. Printre operele sale cele mai cunoscute se numără Mizerabilii și Notre-Dame de Paris.  Hugo a fost exilat pentru curajul de a-l numi pe Napoleon al III-lea „trădător”. A fost exilat din 1851 până în 1870, când s-a întors în Franța. În decursul exilului, Hugo a publicat o parte din pamfletele sale cele mai cunoscute la adresa lui Napoleon al III-lea.


 

-1990-

Microsoft lansează sistemul de operare Windows 3.0.  Microsoft este o companie americană, cea mai mare producătoare de software din lume, cu peste 90.000 de angajați în mai mult de 100 de țări.

-1957-

 A decedat George Bacovia, poet român, format la școala simbolismului literar francez. Este autorul unor volume de versuri și proză scrise în baza unei tehnici unice în literatura română. La început  carierei sale era privit ca poet minor și autor de critica literară, a cunoscut un salt favorabil mult mai târziu , mergând până la recunoașterea sa drept cel mai important poet simbolist român și unul dintre cei mai apreciați poeți din poezia română modernă.

-2012-

Tokyo Skytree este deschis pentru public. Este cel mai înalt turn din lume de circa  634 de metri și a doua structură cea mai înaltă din lume, după Burj Khalifa. Tokyo Skytree  este un turn de observație și comunicații din Sumida, Tokyo, Japonia. A devenit cea mai înaltă structură artificială din Japonia în 2010 devansând Turnul de televiziune din Guangzhou.


 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"