NordNews
Avem ce spune

În această zi s-au…

Astăzi este Ziua Internațională a Ocrotirii Copilului. Organizația Națiunilor Unite a susţinut această iniţiativă şi a proclamat protecţia drepturilor, vieţii şi a sănătăţii copiilor drept una dintre priorităţile sale de activitate.  Ziua datează din anul 1950 şi a fost stabilită de către Federaţia Internaţională Democrată a Femeilor de la Congresul de la Moscova. Copiii au nevoie de susţinere și iubire din acest motiv se organizează expoziții, concursuri, concerte pentru toți micuții.

-1636-

În această zi s-a născut  Nicolae Milescu Spătarul, scriitor memorialist, teolog și diplomat român. Între anii 1661–1668 efectuează prima traducere integrală în limba română a Vechiului Testament, având ca sursă principală textul grecesc din Septuaginta, apărută la Frankfurt în 1597. Nicolae Milescu este cunoscut pentru celebrul său periplu prin Orient. În istoriografia rusă este cunoscut sub numele de Nikolai Spafari, fără a se menționa că era român. La 14 decembrie 1671 a fost primit  în rândul curtenilor  de la Moscova, fiind cunoscător a limbilor greacă, latină și română. Ca istoric, spătarul Milescu s-a făcut cunoscut prin scrierea intitulată«Chrismologhion», în care a intuit decăderea Impe­riului otoman.

-1957-

A fost fondată, la Chișinău, Camera Națională a Cărții din Republica Moldova, care are rolul de a evidența și păstrara toate aparițile editoriale tipărite și imprimate în țara.

-1980-

Postul de televiziune american „Cable News Network” (CNN) a efectuat prima transmisie. CNN este un canal de știri în limba engleză cu transmisiune în mai multe limbi ale lumii.

-2008-

A decedat Yves Saint-Laurent, designer de modă francez. Yves Henri Donat Dave Mathieu-Saint-Laurent a fost un designer de modă francez, care este considerat ca fiind unul dintre cei mai mari designeri din secolul 20. Primul designer care a folosit modele  afroamericane  într-o defilare de modă.

-2009-

Un Airbus A 330, aparținând companiei Air France, s-a prabușit deasupra Oceanului Atlantic. Au fost înregistrate 228 de victime iar cutia neagră a fost găsită după 23 de luni de căutări.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"