NordNews
Avem ce spune

În această zi s-au…

-1896-

 Guglielmo Marconi primește patentul pentru noua sa invenție- radioul.  Azi se transmit prin radio  o largă gamă de semnale diferite, inclusiv imagini și fluxuri enorme de date. Undele radio călătoresc prin aer și pot trece prin cele mai multe corpuri nemetalice inclusiv corpul omenesc. Marconi nu a descoperit niciun principiu nou și revoluționar cu sistemul său telegrafic fără fir, ci a pus laolaltă și a îmbunătățit o serie de fapte, le-a unificat și le-a adaptat sistemului său.

-1897-

 În 1897  scriitorul și umoristul Mark Twain era considerat mort. El a tratat acest subiect cu umor și a afirmat pentru ziarul  „New York Journal” că știrea despre moartea sa a fost o exagerare. Mark Twain este autorul popularelor romane „Aventurile lui Tom Sawyer”, „Prinț și cerșetor”, „Aventurile lui Huckleberry Finn” și „Un yankeu la curtea regelui Arthur”.  Twain a fost renumit pentru umorul și buna sa dispoziție, datorită cărora s-a bucurat de o popularitate imensă în întreaga lume.

-1918-

Are loc Black Sunday „Duminica neagră”, în acea zi au fost scufundate 6 nave americane, de către submarinul german U 151.

-1952-

Începe guvernarea lui Gheorghe Gheorghiu-Dej. El a fost liderul comunist al României din 1948 până la moartea sa și Președinte al Consiliului de Stat al Republicii Populare Române. Orientarea politică a lui Gheorghiu-Dej a fost ambivalentă până la moartea lui Stalin, iar după aceea a început procesul de destalinizare a României, prin susținerea creării industriei grele, eliminarea influenței culturale a URSS-ului, încurajarea sentimentelor antisovietice și stabilirea de relații diplomatice cu statele occidentale capitaliste, inclusiv cu Statele Unite ale Americii. Aceste mișcări l-au costat cu moartea în anul 1965, în cadrul ultimei vizite la Varșovia când a fost iradiat.


 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"