NordNews
Avem ce spune

În această zi s-au…

-105-

Împăratul Traian părăsește Roma pentru a purta al doilea război împotriva dacilor. Traian a rămas în istorie și pentru luptele sale. În  anul 101, pleacă în expediție în regatul Dacia, aflat la nord de Dunăre și l-a forțat un an mai târziu pe regele Decebal să capituleze, după ce Traian a asediat cu succes capitala Sarmizegetusa. Traian s-a întors la Roma cu  noi cuceriri și a primit titlul de Dacicus Maximus. În timpul domniei sale, imperiul a ajuns la întinderea teritorială maximă.

-1937-

Au fost folosite pentru prima oară cărucioarele de supermarket, în Oklahoma City. Inventatorul lor a fost Sylvan Goldman care în  data de 4 iunie 1937 a introdus în lantul sau de magazine Humty Dumpty din  un dispozitic format dintr-un cadru metalic si doua cosuri de sarma care sa îi ajute pe oameni să transporte mai ușo o cantitate mai mare de produse prin magazin. Căruciorul nu a avut succes imediat. Barbatii au refuzat inițial să îl folosească pentru că îl considerau doar pentru femei, iar femeile îl comparau cu un carucior pentru copii, ceea ce le ofensa. Goldman a fost nevoit să angajeze câteva modele pentru a se plimba cu căruciorul prin magazin și pentru a le arăta clienților la ce se folosește. Mai apoi, oamenii i-au înteles utilitatea, iar Sylvan Goldman a devenit multimilionar.

-1975-

Ezte ziua de naștere a actriței americane Angelina Jolie. Este o actriță și regizoare de filme americane, laureată a unui Premiu Oscar și deținătoarea a trei Premii Globul de Aur și  a două Screen Actors Guild Awards. A fost numită de către Forbes cea mai bine plătită actriță de la Hollywood în 2009, 2011, și 2013. Viața este una dintre cele mai   mediatizate. A fost numită „cea mai frumoasă femeie din lume” de reviste ca VoguePeople și Vanity Fairiar Esquire, FHM și Empire au numit-o „cea mai sexy femeie în viață”.

-1992-

Are loc sfințirea crucii de marmură și a monumentului ridicat în memoria mareșalului Ion Antonescu, în apropiere de Jilava, pe locul unde a fost executat, la 1 iunie 1946. A fost un militar și om de stat român, ofițer de carieră, general, șeful Biroului Operațiilor din Marele Cartier General al Armatei în Primul Război Mondial. Politica sa externă s-a dovedit, inițial, câștigătoare, România reușind să dobândească pentru scurt timp teritoriile cedate Uniunii Sovietice și Transnistria.

-2004-

A fost inaugurat „Water Park” cel mai mare parc acvatic din România care se află în apropiere de  Aeroportul Otopeni.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"