Ziua drapelului național al Republicii Moldova este sărbătorită la 27 aprilie. Ziua Drapelului de Stat a fost instituită de Parlamentul de la Chișinău la 23 aprilie 2010. Tricolorul a fost desemnat oficial drapel de stat pe 27 aprilie 1990 de către deputații primului Legislativ. Drapelul Republicii Moldova este un tricolor cu benzi verticale, albastru, galben și roșu, având un raport al proporțiilor de 1:2 între lățime și lungime.
Ziua celor patru Papi – Papii Ioan al XXIII-lea și Ioan Paul al II-lea sunt declarați sfinți de Papa Francisc în prima canonizare papală din 1954. La ceremonie a participat și Papa Benedict al XVI-lea.
-1968-
S-a născut Cristian Mungiu, regizor român, medic psihiatru de profesie, a devenit cunoscută ca politolog, activist civic și analist politic. A studiat limba și literatura engleză și americană și a lucrat o perioadă ca ziarist și moderator la radio și la televiziune. A regizat câteva scurtmetraje, pentru care a primit mai multe premii, printre care și cel pentru cel mai bun regizor, la Festivalul Dakino, în anul 2000, pentru Zapping. Lungmetrajul Occident (2002) a fost prezentat în cadrul secțiunii Quinzaine des Réalisateurs la Festivalul de la Cannes, obținând Marele Premiu la Festivalul Internațional de Film Transilvania.
-1990-
Mircea Snegur este ales Preşedinte al Prezidiului Sovietului Suprem al RSS Moldoveneşti Snegur a susținut proclamarea independenței Republicii Moldova și a acționat pentru recunoașterea noului stat de către Occident.
– 1818 –
La 27 aprilie 1818, împăratul rus Alexandru I soseşte la Chişinău, unde urma să semneze un nou regulament de administrare a Basarabiei ţariste, cunoscut sub denumirea Aşezămîntul obrazovaniei oblastiei Basarabiei (Aşezămîntul cunstotuirii regiunii Basarabia).
– 1919 –
La 27 aprilie 1919, în sala Palatului Sfatului Ţării este convocată Adunarea generală a Partidului Ţărănesc Basarabean din România. Pe lîngă celelalte puncte supuse dezbaterii, adunarea a ales Comitetul Central din 17 membri: Pantelimon Halippa, D. Ciugureanu, Ion Inculeţ, V. Bîrcă, Ştefan Ciobanu, N. Bivol, Ion Pelivan, Ion Buzdugan, Anton Crihan, P. Erhan, Ştefan Holban, I. Ioncu, V. Mîndrescu, M. Minciună, Gherman Pîntea, N. Secară şi N. Suruceanu