NordNews
Avem ce spune

În această zi s-au…

 

-1497-

 Amerigo Vespucci  efectuează  prima sa călătorie în Lumea Nouă. Fiind interesat de călătoriile lui Columb, realizează că trebuie să devină și el explorator pentru că era un  bun marinar.  Amerigo Vespucci a fost primul european ajuns în Brazilia și  primul ce a călcat pe coastele Uruguayului și Argentinei. A descoperit unele dintre cele mai importante fluvii ale lumii: Amazon, Pavia, Rio de la Plata. Pe lângă acestea a explorat aproximativ 6000 de mile de coastă, mai mult decât oricine altcineva. A fost primul ce a observat existența curentului ecuatorial. Cea mai importantă piesă a sa a fost însă redescoperirea Americii. Continentul îi poartă numele începând cu anul 1507.

-1829-

A decedat   la 10 mai 1829 , om de știință englez. A adus contribuții remarcabile în diverse domenii, pentru care a fost admirat de William Herschel și de Einstein. Astfel, a reușit, anterior lui Champollion, să descifreze parțial hieroglifele egiptene.

-1866-

Carol I depune jurământul în fața Parlamentului României. Carol I a fost domnitorul, apoi regele României, care a condus Principatele Române și apoi România după abdicarea forțată de lovitura de stat a lui Alexandru Ioan Cuza. În cei 48 de ani de domnie, Carol I a obținut independența țării, a îmbunătățit reformele economice, a dotat România cu o serie de instituții specifice statului modern și a pus bazele unei dinastii. A construit în munții Carpați castelul Peleș, care a rămas și acum una dintre cele mai vizitate atracții turistice ale țării.

-1872-

Sufrageta Victoria Woodhull este nominalizată de Partidul Drepturilor Egale pentru prima femeie la funcția de președinte al Statelor Unite. Femeile nu aveau drept de vot în SUA din acest  motiv a fost  arestată în ziua scrutinului, voturile favorabile nu au fost luate în considerare, iar numarul lor nu se cunoaște  nici până astăzi.

-1893-

Locomotiva cu aburi nr 999 NYC  de la New York Central Railroad a devenit primul vehicul din lume care a atins o viteză de 181,1 kilometri pe oră.

-2002-

Agentul FBI Robert Hanssen este condamnat la închisoare pe viață, fără posibilitatea de eliberare condiționată, pentru faptul de a fi vândut secrete americane Moscovei în schimbul unei sume de 1,4 milioane de dolari în numerar și diamant.

 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"