NordNews
Avem ce spune

În această zi s-au…

 
La data de 26 aprilie este celebrată Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale. Acest eveniment a fost instituit de Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale începând cu anul 2001. La această dată,  intra în vigoare Convenția internațională asupra Proprietății Intelectuale (1970).

-1986-

La Centrala Nucleară din Cernobîl din Ucraina  s-a produs  cel mai grav accident din istoria energiei nucleare.  Un nor de precipitații radioactive s-a îndreptat spre părțile vestice ale Uniunii Sovietice, Europei și părțile estice ale Americii de Nord.  Accidentul a avut cel mai mare impact în statul vecin. La fel, au fost puternic contaminate și Belarusia și Rusia, fiind evacuate aproximativ 336.000 de persoane.

-1945-

La San Francisco, SUA  a fost adoptată,  Carta Organizației Națiunilor Unite. Acesta este un tratat care înfințează organizația internațională ONU(Organizația Națiunilor Unite). Documentul este un tratat constitutiv, prin care toți membrii sunt parte ( 50 din cele 51 de țări membre originale ONU).  Cu atât mai mult, Carta declară că obligațiile Organizației Națiunilor Unite prevalează asupra tuturor celorlalte obligații din alte tratate. Cele mai multe țări din lume au ratificat Carta. O excepție notabilă este Sfântul Scaun, care a ales să rămână permanent în stare de observator și, prin urmare, nu este un semnatar al Cartei.

– 1913 –

Se semnează la Petesburg, Rusia, un protocol prin care Bulgaria cedează României oraşul Silistra şi câteva mici teritorii din sudul Dobrogei.

– 1877 –

La 26 aprilie 1877 răspunzând bombardamentului turc asupra Brăilei, Calafatului, Bechetului, Olteniţei şi Călăraşilor, artileria română bombardează Vidinul, toate în cadrul Războiului ruso-turc 1877-1878.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"