NordNews
Avem ce spune

În aproape doi ani de mandat nu a fost la Bălți. Maia Sandu: Nu am primit invitația primarului

La un an și jumătate de când a devenit președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu nu a efectuat nicio vizită de lucru în municipiul Bălți. Întrebată de ce nu a vizitat în tot acest timp capitala de nord a Republicii Moldova, șefa statului a declarat că nu a primit vreo invitație în acest sens. De cealaltă parte, Nicolai Grigorișin spune că i-a lansat președintei o invitație de a participa Ziua Orașului Bălți, care a fost sărbătorită ieri, 22 mai.

Sâmbătă, Maia Sandu a vizitat Orășelul European, deschis în municipiul Edineț.

„La prima invitație vin la Bălți. Am avut o invitație la Edineţ și am ajuns aici, în pofida unei săptămâni care a fost destul de intensă”, a spus șefa statului.

Primarul de Bălți crede că șefa statului este în drept să decidă când și ce localitate să viziteze, fără a aștepta o invitație.

„Personal, în calitate de primar, am invitat-o la Bălți cu prilejul sărbătorii Ziua mun. Bălți și Hramul Sf. Nicolai, care a avut loc ieri, 22 mai. Chiar dacă nu a venit personal în acești doi ani, au fost reprezentații acesteia, prim-ministra R. Moldova, membrii Guvernului, miniștri, etc. Personal Maia Sandu nu a venit, dar eu nu văd că ar trebui să-i fac unui președinte de țară invitații, consider că președintele unei țări decide de sine stătător în care localități din țară să meargă sau nu”, a declarat primarul de Bălți.

De când a devenit președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu a vizitat toate raioanele din nordul țării, nu și municipiul Bălți.

Ultima dată, Maia Sandu a vizitat municipiul Bălți în cadrul campaniei electorale pentru prezidențialele din 2020.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"