NordNews
Avem ce spune

În Bălți și Chișinău se recomandă munca la distanță și trecerea la învățarea online a studenților

În zonele în care a fost instituit cod roșu de alertă Covid-19, cum sunt municipiile Chișinău și Bălți, se recomandă munca la distanță și învățarea studenților în regim online. Declarația a fost făcută de către ministrul Sănătății Ala Nemerenco, pe 22 septembrie, după ședința Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, scrie newsmaker.md

„Dorind ca în rezultat să micșorăm numărul de călători în transport public, care este unul dintre cele mai periculoase focare de transmitere a virusului, introduce, acolo unde este posibil, cerința de muncă la distanță și trecerea universităților în regim online. De asemenea, Comisia a considerat oportun ca, pentru majoritatea activităților, certificatul Covid-19 să devină obligatoriu”, a precizat Ala Nemerenco.

În același timp, toți elevii vor continua să studieze în clase, indiferent de codul de alertă.

„Desigur, cu respectarea tuturor normelor de protecție”, a menționat Nemerenco.

Certificat Covid-19 înseamnă sau certificat de vaccinare sau un certificat care să confirme că pacientul a trecut prin boală în ultimele șase luni sau un certificat negativ la Covid-19, nu mai vechi de 72 de ore sau certificat despre prezența anticorpilor în ultimele 90 de zile.

Zona roșie de alertă se instituie în localitățile unde au fost înregistrate 250 de cazuri sau mai mult la 100.000 de populație pentru 7 zile comulativ.

Din 10 septembrie, în Republica Moldova este stare de urgență în sănătate. Decizia este valabilă până pe 30 octombrie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"