NordNews
Avem ce spune

În cadrul USM a fost dotat un laborator jurnalistic de ultimă generație

Universitatea de Stat din Moldova a dotat un laborator de jurnalism în limba română. Cu ajutorul financiar al D.R.R.M instituția a primit echipamente pentru transmiterea cursurilor în sistem video și suport logistic, care vor asigura accesul celor peste 600 de  studenți ai Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării, la expertiză și bune practici în domeniul jurnalismului. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laboratorul nou format, reprezintă un spațiu important de promovare a identității lingvistice a cetățenilor de peste Prut, a imaginii României în Republica Moldova și contribuie, în mod semnificativ, la formarea viitorilor jurnaliști moldoveni. 

În cadrul evenimentului au participat rectorul Univeristății de Stat Igor Șarov și Decanul Facultății de Jurnalism, Victoria Bulicanu, precum și ambasadorul României în Republica Moldova, Excelența Sa, Daniel Ioniță.

Rectorul USM Igor ȘAROV a subliniat că pe parcursul anului 2021, Universitatea de Stat din Moldova s-a bucurat de susținerea constantă a Departamentului pentru Relații cu Republica Moldova în procesul de realizare a diferitor proiecte atât în domeniul educațional, științific, cât și cultural. „Exprim sincere mulțumiri Guvernului României pentru suportul enorm acordat Universității de Stat din Moldova. Aceste investiții vor contribui la formarea tinerilor jurnaliști capabili să se încadreze cu ușurință în câmpul muncii, fiindcă vor deține nu doar cunoștințe teoretice, ci și competențe practice”.

Excelența Sa, Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță a afirmat că acest proiect reprezintă o dovadă, în plus, a seriozității de care dă dovadă România în relațiile sale complexe cu Republica Moldova. În context, oficialul a vorbit despre importanța consolidării mass-mediei ca putere a patra în țara noastră și formarea unor jurnaliști bine pregătiți.

Valoarea investițiilor realizate de DRRM pentru achiziționarea tehnicii și echipamentului specializat este de cca 30 de mii de euro.
Amintim că, în anul 2021, DRRM a susținut crearea la USM a Centrului de Informare a României „Gheorghe Brătianu”, organizarea Colocviului Internaţional de Ştiinţe ale Limbajului „Eugeniu Coşeriu” etc.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata