NordNews
Avem ce spune

În campania electorală din noiembrie toate drumurile duc la Istambul

Fostul șef al Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Plahotniuc este în Turcia, unde se întâlnește cu mai mulți politicieni, printre care Igor Dodon, Vlad Filat și Andrian Candu. Aceștia plănuiesc fraudarea alegerilor prezidențiale din noiembrie, a declarat Lilian Carp în cadrul unei emisiuni televizate.

Despre asta a scris și liderul formațiunii politice „Partidul Nostru”, Renato Usatîi pe pagina sa de Facebook. Acesta afirmă că Vladimir Plahotniuc ar fi în Turcia şi că de acolo încearcă să influenţeze politica din Republica Moldova.

„Deal-ul cu Erdogan nu a fost doar afacerea cu cei 11 profesori, sunt și alte multe afaceri cu multe zerouri. În aceste condiții, Erdogan le-a asigurat un teren pentru a se pregăti pentru fraudarea alegerilor. Acolo se întâlnesc și interesele Federației Ruse. Erdogan discută cu Putin practic, la egal. Este un teritoriu neutru unde se simt toți în siguranță. Însuși Plahotniuc se simte în siguranță și Dodon, și restul,”  a declarat Lilian Carp.

Săptămâna trecută Igor Dodon a declarat că a fost într-o vacanță cu familia în Turcia. Și Vlad Filat, fostul premier a anunțat că a fost în Istambul la o clinică privată. Toate astea după ce în mass-media au apărut un șir de dovezi precum că Vlad Plahotniuc a părăsit SUA și se află în Turcia. În prima jumătate a lunii septembrie, Vlad Plohotniuc s-ar fi întâlnit și cu liderul ”Pro Moldova” Andrian Candu, conform unor surse jurnal.md.

Potrivit datelor oficiale, Plahotniuc a intrat în SUA pe 15 iunie 2019, după schimbarea puterii în Republica Moldova. În luna martie a acestui an, Ambasada Statelor Unite la Chişinău a confirmat că Plahotniuc se află în SUA, menţionând că era supus procedurilor administrative de deportare. Mai târziu, datele autorităților vamale din SUA arată că Vladimir Plahotniuc a părăsit teritoriul american pe 28 august.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"