NordNews
Avem ce spune

În capitală au fost activate 110 locuri noi pentru bolnavii de Covid

Autoritățile municipiului Chișinău informează despre reactivarea a încă 30 de paturi pentru pacienți COVID la spitalul clinic municipal „Sfânta Treime” și 80 de locuri la Centrul „COVID Chișinău” de la Moldexpo, potrivit jurnal.md.

Potrivit infrmațiilor prezentate de primăria municipiului Chișinău, la spitalul „Sfânta Treime”, instituție strategică cu profil COVID, au fost reactivate 30 de paturi noi pentru pacienții testați pozitiv la coronavirus. Astfel, capacitatea instituției va fi de 300 de paturi destinați pacienților COVID.

 

Totodată, începând cu ziua de joi, la Centrul „COVID -19 Chișinău” de la Moldexpo, va fi activat al treilea pavilion, cu 80 de paturi, unde vor fi triaţi pacienţii suspecţi la coronavirus. Sursa citată mai precizează că spațiile celorlalte două pavilioane deja funcţionale, vor fi transformate în zone de staţionar, pentru tratarea bolnavilor confirmaţi pozitiv.

 

Astfel, la Centrul „COVID – 19 Chișinău” vor fi în total 340 de paturi pentru pacienţi, acesta devenind punctul strategic cu cea mai mare capacitate de spitalizare din republică.

 

Decizia de suplinire a numărului de paturi pentru pacienții diagnosticați cu COVID-19, în instituțiile strategice din capitală, a fost luată după ce în ultimele săptămâni situaţia privind infectările s-a agravat şi, respectiv, a reapărut problema insuficienței locurilor în spitale.

 

Mesajul autorităților către cetățenii din municipiu este să ajute sistemul medical să salveze vieți și să nu extenueze personalul medical. Măsurile de protecție împotriva COVID-19 rămân aceleași: igiena mâinilor, portul obligatoriu al măștii și evitarea locurilor aglomerate. În caz de simptome, cetățenii sunt rugați să contacteze medicul de familie sau să sune la „112”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"