NordNews
Avem ce spune

În cât timp urmează a fi reconstruită Nо́tre-Damе́ de Paris? Vezi ce a declarat Macrо́n

Faza de securizare și de consolidare a catedralei Notre-Dame din Paris, devastată în urmă cu doi ani de un incendiu, au luat sfârșit, urmând etapa lucrărilor de restaurare, au anunțat sâmbătă autoritățile, potrivit AFP (Agenția France Press).

Pe 15 aprilie 2019, un incendiu a devastat turla din lemn a catedralei Notre-Dame din Paris, unul dintre cele mai vizitate monumente din Europa. Fleșa s-a prăbușit și o mare parte din acoperiș s-a transformat în cenușă, incident care a creat un val de emoții la nivel mondial.

”Lucrările de securizare și de consolidare a catedralei Notre-Dame din Paris, care au debutat pe 16 aprilie 2019 (ziua care a urmat incendiului), au fost aduse la bun sfârșit conform calendarului stabilit”, a anunțat instituția publică însărcinată cu conservarea edificiului într-un comunicat.

”Catedrala este în acest moment deplin securizată” în urma unei etape care a cuprins în principal demontarea schelelor care se aflau pe clădire în momentul incendiului, ”demontarea orgii, curățarea a două dintre capele, plasarea unor elemente de susținere din lemn dedesubtul contraforților, degajarea și sortarea vestigiilor, precum și securizarea punctului de intersecție cu transeptul”, se mai explică în comunicat.

În paralel, ”faza de restaurare a fost pregătită în mod activ și este acum ferm angajată înaintea lansării, în această iarnă, a primelor lucrări de restaurare”, se mai precizează în document.

Președintele Emmanuel Macron a promis că edificiul va fi reconstruit într-o perioadă de cinci ani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"