NordNews
Avem ce spune

În ce condiții Legea separatismului NU trebuie să intre în vigoare

Amendamentele operate în Codul Penal al Republicii Moldova privind reglementarea fenomenului de separatism au fost discutate, astăzi, de  Preşedintele în exerciţiu al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), ministrul afacerilor externe al Macedoniei de Nord, Bujar Osmani și liderul de la Tiraspol Vadim Krasnoselski.

Presa transnistreană scrie că, șeful misiunii OSCE a declarat că, așa-numita ,,lege a separatismului nu trebuie să intre în vigoare, în cazul în care poate influența negativ asupra negocierilor dintre Chișinău și Tiraspol.

,,Am discutat subiectul la întrevederile pe care le-am avut, azi, la Chișinău. Eu am spus clar, că noi înțelegem îngrijorările Chișinăului cu privire la securitatea țării, totuși, o astfel de legislație nu trebuie să intre în vigoare, dacă poate avea un impact negativ asupra procesului de negocieri”, a declarat Osmani.

Biroul de reintegrare de la Chișinău a anunțat azi că acest subiect a fost discutat, azi, de către viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian și Bujar Osmani.

,,În ceea ce privește amendamentele operate în Codul Penal al Republicii Moldova privind reglementarea fenomenului de separatism, s-a precizat că aceste prevederi nu au nici o conexiune cu procesul de negocieri care va continua, fiind reamintit că asemenea infracțiuni sunt incriminate în legislația multor state din Europa ca măsuri de protecție și de prevenire a prejudicierii securității statului, integrității teritoriale și a suveranității acestora, se menționează în comunicatul de presă al Biroului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"