NordNews
Avem ce spune

În ce situații poți traversa vama fără a sta la coadă

În perioada estivală, numărul de traversări a frontierei este mai mare, motiv pentru care oamenii sunt nevoiţi să petreacă ore în șir în vamă. Pe teritoriul R. Moldova există două excepții când șoferii sunt scutiți de cozi la efectuarea controlului la trecerea frontierei de stat.
Solicitată de Ziarul de Gardă, ofițerul de presă al Poliției de Frontieră Raisa Novițchi, a declarat că șoferii pot evita cozile la efectuarea controlului la trecerea frontierei de stat în două situații:

  • atunci când în mașină sunt copii până la trei ani (mașina poate ieși din rând pentru a se apropia de barieră),
  • atunci când în mașină se află persoane cu pașaport diplomatic.

Totodată, în cazul în care o persoană se simte rău sau apare o altă situație de urgență, cetățenii pot solicita intervenția unui angajat al Poliției de Frontieră pentru a evita cozile.

Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

Poliția de frontieră din R. Moldova informează că la 15 august, curent, se înregistrează trafic intensiv în următoarele puncte de trecere situate la frontiera de est, unde media timpilor de așteptare depășește 30 de minute:

  • punctul de trecere comun Palanca-Maiaki-Udobnoe: direcția ieșire din RM – 90 de unități de transport;
  • punctul de trecere Tudora-Starokazacie: sectorul tranzit spre Ucraina este blocat cu mașini, fapt ce condiționează formarea rândurilor pe partea moldovenească.

Soluția propusă pentru degajarea circulației prin PTF comun Palanca-Maiaki-Udobnoe

Reprezentanții celor patru autorități de frontieră și vamale din Republica Moldova și Ucraina s-au întâlnit la 13 august 2018 pentru a indentifica o soluție de degajare a circulației transfrontaliere în punctul de trecere comun Palanca-Maiaki-Udobnoe, unde în perioada estivală există problema formării rândurilor.
Grupul de lucru a propus ca microbuzele și autocarele să fie redirecționate către punctul de trecere Tudora-Starokazacie, iar prin punctul de trecere comun Palanca-Maiaki-Udobnoe să se autorizeze doar trecerea autoturismelor. Propunerea urmează a fi promovată la un nivel mai înalt și în timpul apropiat să se implementeze, cel puțin temporar, până la revenirea activității în regim normal.
În zilele de week-end ale săptămânii trecute în PTF Tudora s-au înregistrat 17 860 traversări persoane, iar în PTF comun Palanca un număr de 10 231 traversări persoane. Dacă s-ar compara cu zilele obișnuite din săptămână se observă o majorare de circa 35 % în ambele puncte.
 
Sursa: zdg.md

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"