NordNews
Avem ce spune

VIDEO | În loc de reparația capitală a străzii Ostrovski, sunt astupate gropile cu asfalt frezat, deocamdată

Receptiv la plângerile locatarilor de pe segmentul 39 al străzii Ostrovski din Bălți, reporterul NordNews a realizat un material despre starea deplorabilă a acestui drum. Administratorul Întreprinderii Municipale „Direcția Reparații și Construcții Drumuri” (DRCD), Iurie Hmarnîi,  a promis că vor face în regim de urgență o reparație capitală a străzii date. Acum, câteva zile, experții au început să examineze starea drumului, pentru a stabili volumul de lucru și costurile renovării.

Iată că, la nici la o săptămână, segmentul străzii de 210 metri a fost reparat doar că, nu capital, ci temporar. Gropile au fost astupate cu asfalt frezat, la fel cum au făcut-o drumarii și cu jumătate de an în urmă. E o operație fără noimă, or, cum afirmă un bărbat care locuiește pe strada respectivă: „iar o dată cu prima ploaie totul va fi dus la vale și gropile vor apărea din nou”. Alt cetățean îl susține, considerând și el că: „strada are nevoie de reparație capitală sau de cel puțin crearea unui sistem de captare a apei pluviale, asta ce e, reparație de drum?
L-am apelat telefonic pe maistrul superior al DRCD Bălți, Victor Priscu, pentru a afla de ce drumul a fost reparat doar așa, parțial.
„Noi încă ne aflăm la etapa de examinare a drumului, nu vă pot spune la care etapă suntem, nu totul depinde de mine. Pentru moment, am astupat gropile cu asfalt frezat până vom repara capital această porțiune a străzii. Eu îmi îndeplinesc lucrul meu”, a menționat Victor Priscu.
De asemenea, potrivit lui, pentru astuparea gropilor de pe segmentul de 210 metri a străzii Ostrovski au fost folosite circa 45 de tone de asfalt frezat.
Iurie Hmarnîi, administratorul Întreprinderii Municipale „Direcția Reparații și Construcții Drumuri” Bălți, nu a răspuns la telefon pentru a oferi mai multe informații.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"