NordNews
Avem ce spune

În luna iunie curent, la Geneva, vor fi discutate problemele energiei și consumului durabil

New York – Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, în calitate de  Președinte al Consiliului UNCTAD pentru Comerț și Dezvoltare, a avut o nouă întrevedere de lucru cu Secretarul General adjunct ONU, Amina Mohammed, și cu Secretarul General al Conferinței ONU pentru Comerț și Dezvoltare (UNCTAD), Mukhisa Kituyi. 
În rezultatul dialogului, cei trei oficiali au convenit asupra organizării, la Geneva, în limitele sesiunii din luna Iunie 2018 a Consiliului pentru Comerț și Dezvoltare, a unui panel cu privire la energie și consumul durabil în contextul eforturilor de implementare a Agendei 2030 privind dezvoltarea durabilă.
Aceasta a fost a doua întrevedere a Ministrului Tudor Ulianovschi cu Secretarul General adjunct al ONU, Amina Mohamed în cadrul vizitei șefului diplomației moldovenești la New York, unde participă la Reuniunea de nivel înalt a Adunării Generale ONU privind construcţia păcii durabile, precum și  Forumul Consiliului Economic şi Social (ECOSOC) privind finanţarea pentru dezvoltare.
În cadrul primului dialog, cei doi oficiali au discutat atât despre interacțiunea instituțiilor structurilor specializate din sistemul ONU și rolul UNCTAD în scopul realizării obiectivelor de dezvoltare durabilă (ODD), cât și aspecte de cooperare dintre Republica Moldova și ONU în acest domeniu. Reiterăm că Secretarul General adjunct al ONU, Amina Mohamed, a remarcat eforturile Guvernului Republicii Moldova în domeniul dezvoltării durabile și a dat asigurări că acestea vor fi susținute în continuare de ONU.
Ministrul Tudor Ulianovschi a adresat Secretarului General adjunct al ONU, Amina Mohamed, o invitație de a efectua o vizită de lucru în Republica Moldova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"