NordNews
Avem ce spune

În noiembrie, Moldovagaz a deconectat 90 de unități de consum de la rețeaua de distribuție

În luna noiembrie am consumat 145 de milioane de metri cubi de gaze naturale, adică cu 27% mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Față de luna octombrie acest indicator a crescut cu 87,9 milioane de metri cubi sau cca 153,8%, anunță Moldovagaz, transmite realitatea.md. 

Consumatorii casnici, până la data de 30 noiembrie 2020, au plătit 98,9% din sumele facturate, ceea ce este cu 0,2 puncte procentuale mai puțin decât în aceeași perioadă a anului 2019.

În cazul consumatorilor noncasnici (persoanele juridice), ponderea transferurilor a fost de 99,4%, cu o creștere de 0,2 puncte procentuale. Întreprinderile din sectorul energetic și termic din țară au achitat facturile în proporție de circa 100%, ceea ce este echivalent cu aceeași perioadă a anului trecut.

În noiembrie 2020 de la rețeaua de distribuție a gazelor naturale au fost deconectate 90 de unități de consum, datoriile posesorilor acestora fiind în mărime de circa 100,9 mii de lei. Totodată, față de 80 consumatori s-a aplicat condiția plății preventive, drept consecință a sistării anterioare a furnizării de gaze naturale pentru neachitarea în termen a contravalorii gazelor naturale consumate.

Conform datelor SA „Moldovagaz”, nivelul total de achitare a consumului de gaze naturale de la începutul anului a atins cifra de 3 miliarde 235,4 milioane de lei și acoperă 99,4% din volumul furnizat în perioada curentă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"