NordNews
Avem ce spune

În nordul ţării a început implementarea proiectului „Traseul eco-turistic Stâncile Prutului”

O serie de ateliere de lucru în cadrul proiectului „Traseul eco-turistic Stâncile Prutului” s-a desfăşurat, în perioada 13-18 decembrie, în raioanele Edineț, Glodeni și Râșcani, transmite MOLDPRES.

La aceste ateliere au fost abordate subiecte cum ar fi promovarea culturii tradiționale a comunităților locale în cadrul conceptului de traseu eco-turistic, elaborarea planului de dezvoltare ecologică a satului, crearea logoului localității și a brandului traseului Stâncile Prutului etc.

Douăsprezece localități din trei raioane din nordul Republicii Moldova vor fi unite într-un traseu turistic, unic pentru această regiune a Europei. Traseul este creat în cadrul Proiectului implementat de Fundația Terra Humana (Varșovia, Polonia) și Asociația obștească „Moștenitorii” (Bălți, Moldova), ce prevede crearea traseului eco-turistic „Stâncile Prutului” în raioanele Edineț, Râșcani și Glodeni.

Traseul eco-turistic „Stâncile Prutului” va include localitățile Viișoara, Cobani și Camenca din raionul Glodeni, Costești, Văratic, Druța, Boroseni și Mihăileni din Râșcani și Brânzeni, Gordinești și Fetești din Edineț.

Proiectul „Crearea traseului eco-turistic „Stâncile Prutului” în raioanele Edineț, Râșcani și Glodeni” va fi implementat în perioada 2021-2023. În cadrul acestuia va fi dezvoltată o ofertă ecoturistică integrată, utilizând experiența poloneză și fortificând implicarea membrilor a 12 comunități rurale (câte patru din fiecare raion) în dezvoltarea socio-economică locală, prin sporirea potențialului turistic al localităților și înregistrarea oficială a rutei turistice naționale. Proiectul este finanțat de către Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polone în cadrul programului „Asistența poloneză pentru dezvoltare 2021”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"