NordNews
Avem ce spune

În Pakistan a fost promulgată o lege ce accelerează judecarea cazurilor de viol

O nouă lege prin care se creează un registru naţional al infractorilor sexuali şi se accelerează judecarea cazurilor de viol şi alte abuzuri sexuale asupra femeilor sau a copiilor a fost promulgată marţi de preşedintele pakistanez Arif Alvi, transmite agerpres.ro.

Conform noii legi ce va fi ratificată de parlament, dar care intră în vigoare imediat, instanţe speciale vor fi responsabile pentru a judeca în termen de maxim patru luni cazuri de viol şi de abuz sexual comise la adresa femeilor sau a copiilor.

„Legea va contribui la accelerarea procesării cazurilor de abuz sexual asupra femeilor şi copiilor”, se arată într-un comunicat al preşedinţiei pakistaneze.

Legea a fost adoptată după ce, în septembrie, o mamă a fost violată de o bandă în faţa copiilor acesteia, în apropierea unei autostrăzi, ceea ce a stârnit sentimente puternice în toată ţara şi a generat apeluri la înăsprirea pedepselor pentru infracţiunile sexuale ale căror victime sunt femeile şi copiii.

Un oficial al poliţiei a lăsat să se înţeleagă că victima s-a făcut responsabilă pentru acest viol, susţinând că femeia a condus noaptea pe autostradă fără a fi însoţită de un bărbat.

În fiecare zi în Pakistan se înregistrează 11 violuri, potrivit datelor oficiale. Autorităţile recunosc însă că numărul real este mult mai mare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata