NordNews
Avem ce spune

În pofida unei neînțelegeri la nivel european, stațiunile de schi în Bulgaria vor activa

Bulgaria a anunțat că o să-și țină deschise stațiunile de schi în acest sezon, deși la nivel european Italia și Germania au cerut o închidere coordonată stațiuni montane, până cel puțin după sărbători, pentru a evita o explozie a cazurilor de COVID-19, informează Agerpres.

Stațiunile montane din Bulgaria, unde sezonul de schi durează, în medie, circa 130 de zile pe de an, reprezintă de câțiva ani destinații atractive pentru turiști. Cele mai importante stațiuni montane ale Bulgariei sunt Bansko, Borovets și Pamporovo.

Rezervări cu 40% mai scăzute față de anul trecut

Prin urmare, propunerea privind închiderea stațiunilor în acest sezon nu este considerată o opțiune de către Sofia. Calculele estimeează că impunerea unor restricții severe va duce la pierderi de un miliard de leva. Așa că Bulgaria a anunțat că a luat măsuri sanitare pentru a limita răspândirea COVID-19.

Germania și Italia vor ca statele alpine din UE să ţină închise staţiunile de schi în acest sezon de iarnă, pentru a limita răspândirea COVID-19. Până acum, Austria a fost singura țară care a luat o poziție fermă împotriva propunerii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata