NordNews
Avem ce spune

În prag de alegeri, Guvernul majorează alocațiile lunare pentru veterani

La doar câteva zile până la cel de-al doilea scrutin electoral pentru alegerea Președintelui Republicii Molodva, Guvernul a aprobat un proiect care prevede majorarea cuantumului alocației lunare de stat de la 300 lei la 500 lei. Proiectul este prevăzut doar pentru veteranii de război participanți la acţiunile de luptă pentru apărarea integrităţii teritoriale şi a independenţei Republicii Moldova, la acţiunile de luptă din Afganistan şi pe teritoriile altor state.

Începând cu 1 ianuarie 2021, circa 26 350 mii veterani de război participanți la acţiunile de luptă pentru apărarea integrităţii teritoriale şi a independenţei Republicii Moldova vot beneficia de alocații majorate de la 300 lei la 500 lei.

Aceasta este o măsură prevăzută în Planul de acțiuni al Guvernului pentru anii 2020-2023, aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr. 636/2019. Mijloacele financiare necesare pentru implementarea proiectului se estimează la circa 67,1 mil. lei anual, fiind prevăzute în proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2021.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"