NordNews
Avem ce spune

În primele patru luni ale lui 2019, peste 1000 de familii și-au procurat locuințe în cadrul Programului “Prima Casă”

Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) este mandatată de Guvernul R. Moldova să emită, prin intermediul Ministerului Finanțelor, garanții în numele și în contul statului, în favoarea băncilor comerciale care acordă credite în cadrul programului de stat ”Prima Casă”.
ODIMM monitorizează volumul total al creditelor acordate de bănci în cadrul programului de stat ”Prima Casă”. Din momentul atingerii nivelului maxim de creditare, băncile nu vor mai oferi credite ipotecare noi, cu excepția cazului în care programul va fi extins.
Rata maximă a dobânzii anuale a creditului, care va fi aplicată de către bănci în perioada 1 ianuarie – 30 iunie anul 2019, constituie 7,8 % anual și este formată din:
– rata maximă a dobânzii efective va fi flotantă și va fi publicată de către ODIMM, o dată la 6 luni, pe pagina sa web oficială;
– rata dobânzii, care se va aplica pentru perioada 1 iulie – 31 decembrie, se va baza pe rata de referință publicată de BNM pentru luna mai, iar pentru perioada 1 ianuarie – 30 iunie se va baza pe rata de referință publicată de BNM pentru luna noiembrie a anului precedent.
Aceste rate vor fi aduse la cunoștința beneficiarului de credit, în scris sau în format electronic, de către banca finanțatoare în termen de 10 zile calendaristice până la modificarea ratei maxime a dobânzii efective. Modificarea ratei maxime a dobânzii efective va fi obligatorie pentru bănci doar în cazul micșorării ratei de referință.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"