NordNews
Avem ce spune

În R. Moldova au revenit 1.665 de cetățeni în ultimele 24 de ore

Trei rute charter din Irlanda, Belarus și Italia au aterizat în ultimele 24 de ore pe  Aeroportul Internațional Chișinău. La bordul avioanelor se aflau 404 moldoveni.

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 2 542 traversări. Un număr mai mare a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova – 1 665 traversări persoane, dintre care 611 treceri la frontiera moldo-română, 650 treceri la frontiera cu Ucraina și 404 treceri a frontierei aeriene.
Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în RM) au fost:
PTF Leușeni – 453 traversări persoane;
PTF Otaci –  446 traversări persoane;
PTF Aeroportul Chișinău – 404 traversări persoane (rute charter);
PTF Tudora – 90 traversări persoane;
PTF Giurgiulești-Galați – 95 traversări persoane.
Totodată, pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:
– opt persoane au încălcat regimul zonei de frontieră;
– patru conaționali sunt documentați pentru încălcarea regimului special în condiții de stare excepțională.
În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 2 542 persoane și completate 1 665 fișe epidemiologice individuale. La fel, au fost completate și semnate 1 482 Declarații pe propria răspundere privind obligația achitării primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul curent.
Un călător a prezentat stare febrilă, conform procedurilor de operare a fost anunțat Serviciul de urgență 112, care a și preluat persoana pentru verificări medicale.
Prin culoarul tranzit al teritoriului Ucrainei și intrarea în țară prin punctul de trecere a frontierei Otaci au ajuns 75 de mijloace de transport, fiind transportați 286 de cetățeni moldoveni care reveneau din Federația Rusă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"