NordNews
Avem ce spune

În raioanele conduse de PSRM se boicotează vaccinarea împotriva COVID-19

În raioanele din țară conduse de reprezentanții Partidului Socialiștilor (PSRM) se boicotează vaccinarea împotriva virusului COVID-19, a declarat șefa statului Maia Sandu în cadrul unei emisiuni televizate. Președinta a spus că este vorba despre astfel de raioane precum: Dondușeni, Edineț, Taraclia, transmite deschide.md.

În timp ce politicienii povestesc că nu trebuie să facem alegeri anticipate pentru că pe ei îi îngrijorează situația sanitară, vedem din partea lor mai multe acțiuni de sabotaj. Sunt localități dominate mai mult de anumite culori politice, care refuză vaccinarea”, a declarat Maia Sandu.

Șeful statului a spus că deși se depun eforturi colosale pentru obținerea vaccinului, spitalele raionale precum cele din Dondușeni, Edineț au utilizat doar 30% din totalul dozelor de vaccin. Iar în instituțiile medicale precum cele din Taraclia și Găgăuzia, doar 4,6% din personalul medical a fost vaccinat. Potrivit Maiei Sandu, se tărăgănează procesul de vaccinare și la Institutul Oncologic din Chișinău.

Dacă oamenii acolo nu vor să se vaccineze, atunci, aceste vaccinuri trebuie transmise în altă parte, pentru ca să se vaccineze oamenii care le așteaptă. Sunt spitale unde se creează impresia că se face presiune politică sau se speculează politic, nu mai zic de discursul unor deputați care au încercat să discrediteze anumite tipuri de vaccin”, a declarat Maia Sandu.

Potrivit ultimelor date oferite de Ministerul Sănătății,  20 494 de persoane au fost vaccinate împotriva Covid-19. Pe 23 martie curent, în Republica Moldova ca începe procesul de imunizare cu vaccinul Pfizer/BioNTech. Imunizarea în țara noastră a început pe 2 martie curent.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"