NordNews
Avem ce spune

În raionul Drochia au ars 10 ha de pământ. Pompierii au lichidat 20 de incendii în doar 24 de ore

Peste 20 focare de vegetație uscată au fost stinse de pompieri în ultimele 24 de ore. Intervenția salvatorilor a fost necesară în localitatea Fântânița, raionul Drochia, unde din cauza arderii a fost afectat un teren de 10 ha. Tot în această localitate, un incendiu a afectat un lan de floarea soarelui. La fața locului au intervenit două echipe de pompieri.

Un alt incendiu a avut loc în localitatea Moscovei, raionul Cahul. Aici salvatorii au stins 7 ha de iarbă uscată. Incendii similare au fost înregistrate și în UTA Găgăuzia, raioanele Căușeni, Anenii Noi, Taraclia și Basarabeasca.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență amintește că orice scânteie poate provoca incendii pe spații extinse, în condiții de umiditate redusă și temperaturi ridicate. Pentru a evita situațiile de risc, specialiștii îndemnă oamenii să respecte cu strictețe regulile antiincendiare, iar în cazul în care observă focare de ardere, să apeleze de urgență Serviciul 112 pentru a evita propagarea acestora.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata