NordNews
Avem ce spune

În raionul Ungheni Poliția a depistat marijuana în valoare de 4 milioane de lei

Poliția anunță că a ridicat 15 kg de marijuana, în valoare de patru milioane jumătate de lei. Suspecții sunt arestați pentru 30 de zile, informează Nord News cu referire la jurnaltv.md

Bănuiți sunt doi bărbați, de 40 și, respectiv, 52 de ani, care ar fi sădit și îngrijit plante de cânepă într-o fâșie forestieră din preajma unui sat din raionul Ungheni. Cei doi au fost reținuți în timp ce intenționau să vândă șapte kilograme de substanță narcotică. Unul dintre suspecți și-a recunoscut vina.

În continuare, sub controlul Poliției, investigatorul sub acoperire a procurat de la pretinșii comercianți 1 kg de marijuană sub formă de muguri, contra sumei de 30 de mii de lei.

Ca urmare a acțiunilor întreprinse de polițiști, la începutul lunii noiembrie, suspecții au fost reținuți în flagrant, în timp ce intenționau să pună în circulație ilegală 7 kg de marijuană.

Ulterior, în podul casei mamei unuia dintre suspecți, polițiștii au ridicat circa 7 kg de masă vegetală care se presupune a fi marijuană, iar la liderul grupului infracțional a fost găsită și ridicată o armă de vânătoare, deținută ilegal și cartușe pentru aceasta.

În urma tuturor acțiunilor desfășurate, poliția a ridicat 15 kg de marijuana, în valoare de aproximativ 4 500 000 de lei.

Suspecții se află în arest pentru 30 de zile. Unul din ei și-a recunoscut vina, astfel, contribuind la acumularea materialului probatoriu pe caz.

În cazul în care le va fi demonstrată vina, aceștia riscă închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani pentru „circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata