NordNews
Avem ce spune

În Republica Moldova ar putea fi introdusă vaccinarea obligatorie pentru unele categorii de cetățeni

Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică ar putea introduce vaccinarea obligatorie anti-COVID pentru medici, profesori sau pentru angajaţii din domeniul HoReCa. Declaraţia a fost făcută de coordonatorul campaniei de imunizare, Ninel Revenco, în cadrul emisiunii „În centrul atenţiei” de la Publika TV.

„Suntem în „zona roşie”, avem 308 cazuri la 100 de mii de populaţie, adică este „zona roşie”. Deci, suntem deja ca în stare în război, când ordinele nu se discută, ci se execută. Eu personal susţin asemenea propuneri, nu pentru că vrea să vă impun această vaccinare, dar pentru că vreau să vă protejez de COVID-19, ca să nu mai avem victime”, a menţionat Ninel Revenco.

Expertul în sănătate susţine că imunizarea obligatorie şi restricţiile pentru cei nevaccinaţi şi-au demonstrat deja eficienţa în mai multe ţări: „Mai bine de jumătate de an toţi au fost rugaţi foarte frumos, acum cred că e timpul să luăm măsuri mult mai drastice, oamenii deja trebuie să fie obligaţi. De exemplu, în Franţa, Spania, Portugalia au fost proteste, dar ei totuşi au ajuns la o rată de vaccinare de 98% printre cei maturi”.

Ion Cojocari, preşedintele raionului Glodeni, care se află pe locul trei după numărul de cazuri de COVID-19, a declarat în cadrul emisiunii că oamenii refuză vaccinarea din cauza informațiilor false.

„Există două mari probleme cu care ne confruntăm şi cu care se confruntă lucrătorii medicali din raionul Glodeni. Cea mai mare provocare este dezinformare în rândul populaţiei, care este tot mai mult online, pe reţele de socializare. În unele biserici chiar preoţii sau parohii mai promovează aceasta idee anti-COVID, adică împotriva vaccinării”, a spus Ion Cojocari.

În prezent, în Republica Moldova rata de vaccinare împotriva COVID-19 abia ajunge la 25%.

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata