NordNews
Avem ce spune

În Republica Moldova au fost înregistrate 16 cazuri noi de COVID-19

În Republica Moldova s-au înregistrat încă 16 cazuri noi de infecție cu coronavirus. Astfel cifra celor diagnosticați cu COVID-19 ajunge la 125.

Potrivit Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, dintre acestea 16, sunt de import, iar 13 sunt de răspândire locală.
Totodată, Ministrul Sănătății a precizat că trei cazuri sunt de import – Franța, Ucraina și Marea Britanie. Cazuri de transmite locală au fost raportate 13 cazuri: Chișinău – 5 cazuri, Hâncești – 2 cazuri, Soroca – 2 cazuri, Anenii Noi, Râșcani și Șoldănești – câte un caz. Totodată, a foat înregistrat un caz în stânga Nistrului.
„Suntem pregătiți de scenariul doi. Suntem nevoiți să implementăm mai multe restricții mai dure. Cer de la oameni să ne înțeleagă”, a declarat președintele Igor Dodon, prezent la briefingul de presă.
Primul caz de infectare cu coronavirus a fsot confirmat în Republica Moldova pe data de 7 martie. Este vorba despre o femeie de 48 de ani, revenită recent din orașul Milano, Italia.
Începând cu 17 martie 2020, în legătură de pandemia de coronavirus la nivel mondial, în R. Moldova a fost instituită stare de urgență pentru 60 de zile.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata