NordNews
Avem ce spune

În Republica Moldova au mai rămas puține teste pentru coronavirus. Șeful ANSP: Sunt puține. Dar cel puțin mâine, poimâne avem cu ce lucra

Republica Moldova dispune de puține teste pentru COVID-19. Cele rămase ar asigura necesitate pacienților pentru cel puțin încă patru zile. Informația a fost oferită de  Directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtuna în cadrul emisiunii Politica de la TV8. Furtună a venit cu această confirmare, drept replică, la informațiile oferite în cadrul aceleiași emisiuni de primarul de Bălți Renato Usatîi.

 

Este adevărat că stocul de teste pe care l-am avut inițial s-a micșorat. Dar noi, în zilel următoare, mai avem cu ce lucra. În acelaș timp suntem în discuție cu niște parteneri ca ei să ne livreze un nou stoc. Eu foarte mult mizez pe cumsecădenia lor, a menționat principalul medic igienist al țării.

 
Întrebat de moderatoarea emisiunii Politica, Natalia Morari, pe câte zile ne ajung teste pentru depistarea coronavirusului la persoanele infectate, Nicolae Furtuna dat un  răspuns evaziv.
 

Cel puțin pentru mâine poimâine avem cu ce lucra. Auzisem că în alte teritorii nu sunt teste. Ele nici nu trebuie să fie. Diagnosticul COVID se face într-un singur laborator. Este laboratorul Agenției Naționale de Sănătate Publică cu sediul la Chișinău. Indiferent de proveniența bolnavului mă refer la zona geografică. Ne așteptăm la suplinirea stocului săptămâna viitoare, a precizat Furtună.

 
Astăzi, au fost confirmat alte 13 cazuri noi de infectare cu noul virus COVID-19. Astfel, bilanțul persoanelor infectate în Republica Moldovaa atins cifra de 49.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"