NordNews
Avem ce spune

În Republica Moldova nu există echipamentele necesare pentru a depista noua tulpină a Covid-19

În Republica Moldova nu există echipamentele necesare pentru a depista noua tulpină a Covid-19, precizează Ministerul Sănătății. Asta după ce ieri în RM a fost confirmat un caz de import din Marea Britanie, acolo unde noua tulpină este deja extrem de răspândită, scrie jurnal.md.

„La moment, laboratoarele publice din cadrul ANSP nu au capacitatea de a depista noua tulpină a virsului Sars Cov-2, însă la necesitate probele vor fi expediate laboratoarelor regionale. În acest sens, specialiștii Ansp sunt instruiți conform regulamentelor internaționale privind prelevarea probelor”, se arată într-un răspuns al Ministerului Sănătății.

MSMPS mai precizează în context că e în proces de achiziționare, cu suportul OMS, a echipamentelor necesare pentru diagnosticarea noii tulpini a virusului.

Precizăm că ieri în Republica Moldova a fost depistat un caz de Covid-19 de import din Marea Britanie, acolo unde noua tulpină a virusului Covid-19 face ravagii. Deocamdată nu se știe dacă în acest caz de import este vorba despre infecție cu noua tulpină a coronavirusului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"