NordNews
Avem ce spune

În România începe Bacalaureatul. Condițiile în care vor susține examenul cei peste 155 de mii de absolvenți

Peste 155 de mii de absolvenți de liceu susțin, de astăzi, Bacalaureatul, fără subiecte legate de materia din semestrul al II-lea din clasa a XII-a. Condițiile de desfășurare a examenului sunt unele speciale, în contextul pandemiei de COVID-19, scrie rador.ro.

Candidaților li se va lua temperatura, care nu trebuie să fie mai mare de 37,3 grade Celsius; toate centrele de examinare au fost dotate cu covorașe dezinfectante, măști de protecție și substanțe biocide, folosite pentru igienizarea suprafețelor atinse în mod frecvent, în timp ce intrările, ieșirile și sensul de deplasare pe coridoare sunt semnalizate și dezinfectate în mod regulat.
Absolvenții vor avea la dispoziție, în permanență, săpun, prosoape de hârtie, dezinfectant pentru mâini, iar locurile în bănci au fost stabilite astfel încât să existe o distanță între candidați, pe rânduri și între rânduri, de 2 metri unul față de celălalt.
Elevii care sunt în izolare, carantină, internați, confirmați cu noul coronavirus, care au avut în ziua examenului temperatura mai mare de 37,3 grade Celsius sau care au afecțiuni care se pot agrava în contextul pandemiei, vor susține probele într-o etapă specială, care va începe în 6 iulie, transmite rador.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"